Loading...
開催日
2016年12月1日,2日
公演開始 9:45 am
場所
東京, 渋谷
ベルサール渋谷ファースト

カンファレンスについて


金融(Finance)とテクノロジー(Technology)を融合させたFinTechの概念は、世界中において急速に広がりました。FinTechは一時的な流行にすぎないのでしょうか、それとも、世界を変え、新しい未来を切り開いていくことができるのでしょうか?

テクノロジーの発展と顧客のニーズの変化に対応する革新的なサービスを、多くのスタートアップが提供することにより、FinTechは大きな流れを作りだしました。その流れは、今やメガバンクや政府機関を巻きこみ、FinTechは更なる進化をとげようとしています。

FJ2016は、国内外から、FinTech業界の最前線を走る起業家や有識者を招聘し、日本と世界がFinTechのエコシステムを成長させるために、それぞれが果たす役割や、そこにある課題、そして将来の方向性について、ディスカッションとコラボレーションを促進します。

日本の金融のハブであり、おもてなしの街である東京において、皆様にお会いできることを楽しみにしております。

イベント 予定日まで


スピーカー

下記の国内外のFinTech業界の最前線を走る起業家や有識者の方々に、FinTechの未来について登壇していただきます。


プログラム スケジュール


スケジュール詳細は随時、発表中です。

変更の可能性があることをご了承ください。

09:00〜09:45

  45 minutes
Registration & Coffee

09:45~09:50

  5 minutes
Opening Remarks - Fintech Association Japan
by
Natalie Shiori Fleming, Director, Banking & Regulatory Relations- Asia Pacific, Payoneer
Hiroki Kudo, CEO, Merrybiz

09:50〜10:00

  10 minutes
Welcome speech
by Motonobu Matsuo, Deputy director-General of the Planning and Coordination Bureau, Financial Services Agency, The Japanese Government

10:00〜10:30

  30 minutes
Building a Fintech 2.0 ecosystem ~SBIグループにおけるFinTech戦略~
by Yoshitaka Kitao, Representative Director, President & CEO, SBI Holdings

10:30〜11:00

  30 minutes
FinTech in Japan: Not just buzz anymore?
by Mio Takaoka, Executive Director GM of New Business Planning Office, Monex Group & Managing Director, Monex Ventures

11:00〜11:30

  30 minutes
New start-ups surfing the wave of new regulations
by Imran Gulamhuseinwala, Partner/Global Head of FinTech, Ernst & Young UK

11:30〜13:00

  90 minutes
Lunch / Networking

13:00〜13:45

  45 minutes
Panel: Showcase of emerging technology start-ups in Japan
Panelists:
Kiyoto Hirai, Founder and President, Tangerine
Masaaki Tokuyama, CEO, AnchorZ
Satoshi Chiba, Business Development APAC, Kudan
Kazuhiro Aoyagi, CEO, Secual
Yuichi Sato, VP, Gochipon
Moderator: Chikara Adachi, Senior Manager, Financial Services Advisory (FinTech Program), Ernst & Young ShinNihon

13:45〜14:15

  30 minutes
Keynote: the future of payments – new technology vs. leveraging existing architecture
by Yobie Benjamin, CTO at Token, Angel Investor, Global Senior Executive

14:15〜14:45

  30 minutes
Keynote: Bank vs. Fintech: allies or competitors?
by Steve Monaghan, Regional Director, Head of Edge, AIA

14:45〜15:15

  30 minutes
Keynote : Health x Fintech x Aging Society – How Fintech can support aging society
by Dr. Phillip Smalley, SVP & Global Chief Medical Officer, RGA RE

15:15〜15:45

  30 minutes
Refreshments / Networking

15:45~16:30

  30 minutes
Panel: Scaling a Fintech start-up: success stories
Panelists:
Russell Cummer, Co-founder and CEO, Paidy
Mike Kayamori, CEO, Quoine
Max Mackee, Director, Corporate Development, Origami
Moderator: David Milstein, Partner and Head of Japan, Eight Roads Ventures Japan

16:30〜17:15

  16:30〜17:15
Case study: AI & its implications on the finance industry
by Drew Perez, Founder, Adatos
Moderator: Hiroyuki Sanbe, Partner, Atsumi & Sakai

17:15〜18:00

  45 minutes
Panel: The many applications of Blockchain
Panelists:
Tatsuto Fujii, Senior Manager Digital Innovation Division, Mitsubishi UFJ Financial Group
Ayako Miyaguchi, Managing Director Japan, Kraken
Loretta Joseph, Director of Market Development, Sydney Stock Exchange
Moderator: Tsuyoshi Morioka, Head of Thinktank, infcurion

11:45〜12:15

  30 minutes
Keynote: Machine Learning / AI and banking – Possible use cases
by Tomoya Kitayama, Head of Japan R&D, Alpaca

12:15〜12:30

  15 minutes
Refreshments / Networking

12:30〜13:00

  30 minutes
Keynote: Creating a culture of innovation in Finance
by Piotr Feliks Grzywacz, Founder & CEO, Pronoia Group & Chief Scientist, Motify

13:00〜13:45

  45 minutes
Lunch / Networking

13:45〜14:15

  30 minutes
Q&A: Ask the Expert: API
by Shigeo Hagawa, Manager, Business Solution Professional, IBM Japan

14:30〜15:15

  45 minutes
Panel: Fintech x Regional Banks: how to support regional economies
Panelists:
Masao Morimoto, Representative Chairman, T&I Innovation Center & Senior Counselor, Chiba Bank
Kenichi Nagayoshi, CEO, iBank Marketing (Fukuoka Financial Group)
Tatsumi Oishi, Group Manager to New Business Planning Group of Corporate Planning Department, Shizuoka Bank
Moderator: Takahisa Ohira, Fintech leader, Tohmatsu Venture Support

15:15〜15:30

  15 minutes
Refreshments / Networking

15:30〜16:15

  45 minutes
Panel: Ask the Expert: Regulation
Panelists:
Masakazu Masujima, Partner, Mori Hamada & Matsumoto
Yoshihiro Kataoka, Partner, Kataoka & Kobayashi
Moderator: Takashi Hara, Editor, Nikkei BP

16:15〜16:30

  16:15〜16:30
Refreshments / Networking

16:30〜17:15

  45 minutes
Case study: Robotics in banking
by
Tadahiro Ihara, Incubation Project Team Digital Strategist, Mizuho Financial Group
Kenichi Yoshida, VP Business Development, EVP Chief Business Office SBR Europe, SoftBank Robotics Corp
Moderator: Yoji Kozaki, IT Journalist, Editorial Department, robot start

09:00〜09:45

  45 minutes
Registration & Coffee

09:50〜10:30

  40 minutes
Fireside: Can Japan become a Fintech hub?
by Kenichi Ohmae, Representative Director & CEO, Business Breakthrough & Chancellor, Business Breakthrough University
Interviewer: David Corbin, Director of Content, TechinAsia

10:30〜11:15

  45 minutes
Panel: Promoting innovation in the Financial Services industry
Panelists:
Kenzo Fujisue, Member of the House of Councilors, Fintech all-party parliamentary group
Tsutomu Okubo, Former Member of The House of Councilors
Toshio Taki, Board Director and Head of Fintech Institute, Money Forward
Shuji Kobayakawa, Associate Director-General of Payment and Settlement Systems Department, Bank of Japan
Moderator: Takuji Okubo, Managing Director and Chief Economist, Japan Macro Advisor

11:15〜11:45

  30 minutes
Keynote: Are we confronted to a new 2002 Internet bubble?
by Melissa Guzy, Co-Founder & Managing Partner, Arbor Ventures

11:45〜12:45

  60 minutes
Lunch / Networking

12:45〜13:30

  45 minutes
Panel: Facilitating vs. regulating – the challenge of the regulator
Panelists:
Junichi Kanda, Director, Credit System Office, Financial Services Agency, The Japanese Government
Roy Teo, Director, FinTech & Innovation Group, Monetary Authority of Singapore
Imran Gulamhuseinwala, Global FinTech Leader, Ernst & Young UK
Moderator: Kazu Toda, Senior Manager, Financial Services Advisory (FinTech Program), Ernst & Young ShinNihon

13:30〜14:00

  30 minutes
Case study: Designing a customer-centric digital bank
by Daniel Kimerling, Head of API Banking, Open Platform & R&D, Silicon Valley Bank
Moderator: Mark Makdad, Co-Founder & Head of Platform, Moneytree

14:00〜14:30

  30 minutes
Refreshments / Networking

14:30〜14:45

  15 minutes
Introduction to FF17 and the Tokyo semi-final

14:45〜15:45

  60 minutes
FF17 Tokyo semi final - Part 1

15:45〜16:15

  30 minutes
Refreshments / Networking

16:15〜17:15

  60 minutes
FF17 Tokyo semi final - Part 2

17:15〜17:45

  30 minutes
Keynote: Augmented - The Future of Finance
by Brett King, Startup Founder, Bestselling Author, Speaker, Radio Host

17:45〜18:00

  15 minutes
FF17 Tokyo semi-final winner announced

18:00〜20:00

  120 minutes
FinTech Beer Festival

10:00〜10:30

  30 minutes
Keynote: Reinventing insurance
by Georgio Mosis, Head of Innovation Management - Asia, RGA RE

10:30〜11:15

  45 minutes
Refreshments / Networking

11:15〜11:45

  30 minutes
Q&A: Ask the Expert: VC
by
Yusuke Manabe, Senior Investment Manager, Mizuho Capital & ne-lab web・mobile Sector Analyst
Etsuji Otsuka, Co-founder & CIO, TRIUM Partners
Moderator: Hiroki Kudo, CEO, Merrybiz

11:45〜12:30

  45 minutes
Workshop: Evolution of investment industry: corporate & retail
by
Nao Kitazawa, COO, Money Design
Akio Kurata, Founder & CEO, Equity-X

18:00〜20:00

  120 minutes
FinTech Beer Festival

チケット申し込み


スタートアップの皆様

JPY15,000

企業の皆様

JPY45,000

投資家の皆様

JPY30,000

学生の皆様

JPY5,000

スタートアップ ブース

是非、イベント会場でスタートアップブースにお立ち寄りください。


インベスター オフィスアワー

事前申込は必要ございません。FinTech関連のスタートアップを運営もしくは起業準備中の皆様、是非、お気軽にご参加ください。
様々な投資家の皆様とミーティングを行っていただけます。


FF17 Tokyo Semifinal (Day 2)

Tokyo semifinal of FF17 Fintech startup pitch battle


アクセス

東京都渋谷区東1-2-20 住友不動産渋谷ファーストタワーB1 ベルサール渋谷ファースト

「渋谷駅」東口徒歩8分(JR線・銀座線・東横線・井の頭線)
「渋谷駅」15番出口徒歩8分(半蔵門線・副都心線)
「渋谷駅」新南口徒歩7分(JR線)
「表参道駅」B1出口徒歩10分(銀座線・半蔵門線・千代田線)